The Governor Extra Virgin Olivolja är en mycket exklusiv olivolja skapad från de uråldriga olivträden Lianolia, som endast växer på ön Korfu i Grekland. The Governor Extra Virgin Olivolja är klassificerad som en hälsoolja av EU-förordning 432/2012.
Den totala mängden hydroxytyrosol i The Governor EVOO är 61% högre än den europeiska förordningen. För The Governors Limited är nivåerna av Oleocanthal/Oleacein alltid cirka 966 mg/kg och för Premium cirka 957 mg/kg jämfört med medelvärden för EVOO som är 135/105 mg/kg.
NYHET! - Läs om de senaste forskningsresultaten där The Governor Extra Virgin Olivolja användes i en klinisk prövning hos människor som lider av KLL, med fantastiska resultat. Läs här
Vi rekommenderar att du tar 20 mg (ca 2 msk) om dagen för att uppnå optimal effekt.
Origin | Aghios Matthaios – Corfu |
Olive Variety | Lianolia Kerkiras (100%) |
Oleocanthal | 603 mg/Kg |
Oleacein | 527 mg/Kg |
Oleocanthal + Oleacein (index D1) | 1.130 mg/Kg |
Ligstroside aglycon (monoaldehyde form) | 44 mg/Kg |
Oleuropein aglycon (monoaldehyde form) | 65 mg/Kg |
Ligstroside aglycon (dialdehyde form) | 135 mg/Kg |
Oleuropein aglycon (dialdehyde form) | 53 mg/Kg |
Total tyrosol derivatives | 782 mg/Kg |
Total hydroxytyrosol derivatives | 646 mg/Kg |
Total phenols analyzed | 1.427 mg/Kg |
Certifikat av analysen - Se här
Polyfenoler är en kemisk ämnesklass som återfinns i bland annat färggranna bär, frukter, grönsaker. De är kända för att ha hälsosamma effekter på våra kroppar. En italiensk studie som publicerades i Journal of Nutrition menar att ett högre intag av polyfenoler kraftigt minskar risken att dö i förtid, detta för att polyfenoler aktivt motverkar processen av flera kroniska sjukdomar som årligen tar för många liv. https://academic.oup.com/jn/article/143/9/1445/4615208
Höghaltiga polyfenoliska olivoljor är de Extra Virgin Olivoljor som innehåller en hög procentuell nivå av fenoliska föreningar som kallas polyfenoler, vilket är direkt kopplade till de hälsofördelar som extra virgin olivoljor har. Enligt EU Förordning 432/2012 om fastställande av en förteckning över andra godkända hälsopåståenden om livsmedel än sådana som avser minskad sjukdomsrisk och barns utveckling och hälsa; Påståendet får endast användas om olivolja som innehåller minst 5 mg hydroxityrosol och dess derivat (t.ex. oleuropeinkomplex och tyrosol) per 20 g olivolja (2msk). För att påståendet ska få användas ska information ges till konsumenten om att den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 20 g olivolja. Detta dagliga intag av 2 msk av höghaltiga polyfenoliska olivoljor bidrar till ökat skydd av blodfetter från oxidativ stress. Flera forskare runt om i världens står bakom idén om att använda Extra Virgin Olivolja i hälsosyfte och flera forskningsstudier backar upp detta.
Polyfenoler i olivolja har visats hjälpa mot:
Sänka blodtrycket
Skydda artärer från skada
Minska det dåliga kolestorolet
Minska risken för diabetes 2
Motverka olika typer av cancer
Motverka Stroe
Bromsa åldringsprocessen
Minska risken för depression och demens
Bromsa framfarten av Alzeimers med upp till 40%
Minska imflammation i kroppen