1000ml
Direkt från olivlundsodlingen till ditt bord är ”O” ekologisk extra virgin olivolja tillägnad dem som väljer att leva i harmoni med naturen och uppskattar dess gåvor. Tillverkad i Italien: 100%
Smak:
Fruktig och lätt blommig accent.
Perfekt för:
Dressing (exempel: sallader - pasta mm)
Ersätt smör med olivolja i många recept, inklusive bakning.
Hälsofördelar:
Extra Virgin olivolja har varit känd i århundraden som en av huvudingredienserna i medelhavskosten, eftersom den är rik på element som fettsyror (Omega 3 och 6), vitaminer och polyfenoler (som flavonoider och fenolsyror) som har visat sig vara extremt fördelaktigt för människors hälsa. Läs mer om alla hälsofördelar här
Förpackning:
Tillverkad av glas - Den mattsvarta UV-belagda flaskan skyddar olivoljan och förlänger olivoljans hållbarhet.
Begränsad upplaga: Totalt 1000 producerade flaskor
Polyfenoler är en kemisk ämnesklass som återfinns i bland annat färggranna bär, frukter, grönsaker. De är kända för att ha hälsosamma effekter på våra kroppar. En italiensk studie som publicerades i Journal of Nutrition menar att ett högre intag av polyfenoler kraftigt minskar risken att dö i förtid, detta för att polyfenoler aktivt motverkar processen av flera kroniska sjukdomar som årligen tar för många liv. https://academic.oup.com/jn/article/143/9/1445/4615208
Höghaltiga polyfenoliska olivoljor är de Extra Virgin Olivoljor som innehåller en hög procentuell nivå av fenoliska föreningar som kallas polyfenoler, vilket är direkt kopplade till de hälsofördelar som extra virgin olivoljor har. Enligt EU Förordning 432/2012 om fastställande av en förteckning över andra godkända hälsopåståenden om livsmedel än sådana som avser minskad sjukdomsrisk och barns utveckling och hälsa; Påståendet får endast användas om olivolja som innehåller minst 5 mg hydroxityrosol och dess derivat (t.ex. oleuropeinkomplex och tyrosol) per 20 g olivolja (2msk). För att påståendet ska få användas ska information ges till konsumenten om att den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 20 g olivolja. Detta dagliga intag av 2 msk av höghaltiga polyfenoliska olivoljor bidrar till ökat skydd av blodfetter från oxidativ stress. Flera forskare runt om i världens står bakom idén om att använda Extra Virgin Olivolja i hälsosyfte och flera forskningsstudier backar upp detta.
Polyfenoler i olivolja har visats hjälpa mot:
Sänka blodtrycket
Skydda artärer från skada
Minska det dåliga kolestorolet
Minska risken för diabetes 2
Motverka olika typer av cancer
Motverka Stroe
Bromsa åldringsprocessen
Minska risken för depression och demens
Bromsa framfarten av Alzeimers med upp till 40%
Minska imflammation i kroppen