• Fri frakt över 249 kr 
  • Naturliga, hållbara och veganska produkter 
  • Kundtjänst [email protected]

 

FÖRST I VÄRLDEN ATT KLASSIFICERAS SOM HÄLSOLIVOLJA

En av världens mest Exklusiva Olivolja - Gastronomer & Konnässörer

 

Vem är The Governor?

"Att producera The Governor är en ära, men framförallt ett ansvar" - Spyros Dafnis, Producenten av The Governor

I över 100 år har familjen Dafnis producerat olivolja på ön Korfu. Noggrant och omsorgsfullt sköter de om de hundraåriga "lianolia" träden. Olivoljan bearbetas med låga temperaturer på familjens gård i den historiska byn Aghios Mathaios, med de mildaste metoderna.

Inspirerad av en stark karaktär, den första guvernören i oberoende Grekland, greve Ioannis Capodistrias (1776 - 1831)

Den yngsta generationen i familjen, Spyros & George skapade sin egen Oleokultur och tradition genom att starta en revolution på öns metoder för produktion av olivolja. Så här föddes The Governor Extra Virgin Olivolja, den enda sorten från det gamla "lianolia" träden på Korfu.

Deras filosofi är att kombinera tre huvudsakliga saker

”TRADITION – TEKNIK / INNOVATION och framför allt VETENSKAPLIG FORSKNING”


Vetenskap & Forskning

 

The Governor Extra Virgin Olivolja är fram till idag det enda olivoljamärket med flest deltagande i vetenskapliga projekt och forskning i världen. Några av de stora fördelarna med att konsumera vår olivolja på dagligen förbättras välbefinnandet och en minskad risk för allvarliga hälsoproblem.

OLEOCANTHAL

Oleocanthal är den viktigaste hälsofrämjande molekylen i Extra Virgin Olivolja, och
The Governor innehåller en av de högsta koncentrationerna av Oleocanthal som någonsin registrerats.

 

The Governor testades vetenskapligt första gången i mars 2014 vid universitetet i Aten och resultaten jämfördes med resultaten från 700 andra olivoljeprover från ca 30 andra olivsorter.

150 av de jämförande olivoljeproverna härstammar från bl a Kalifornien, Italien, Spanien, Cypern, Frankrike m.fl. och resultaten var imponerande. Oleocanthal- och Oleaceinnivåerna i The Governor var 7 gånger högre än genomsnittet av olivoljeproverna. The Governor Limited EVOO blev efter detta inbjuden att delta i sin första medicinska prövning.

2018

  • Oleocanthal combined with Donepezil (a medication used to treat Alzheimer’s disease)
  • Oleocanthal rich enhances donepezil effect by reducing amyloid b and toxicity of Alzheimer disease  – 8 may 2018 (LÄNK)

2019

  • Scientific research for breast cancer from ULM February 2019
  • Oleocanthal combined with Lapatinib treatment against HER-2 breast cancer
  • Novel liquid-liquid extraction and self-emulsion methods for its oral anti-breast cancer activity
  • Oleocanthal rich restores the blood – brain barrier – Accepted  12 June 2019 (LÄNK)
  • Oleocanthal on its oral anti breast cancer activity – published  9 April 2019 (LÄNK)
  • Optimization of taste masked oleocanthal – 5 October 2019

2020

  • Oleocanthal is inhibiting lung cancer – published 11 June 2020 (LÄNK)
  • Safety Evaluation of single dose of Oleocanthal  – published 20 January 2020 (LÄNK)
  • Oleocanthal combined with lapatinib treatment synergized against HER 2 breast cancer – published 15 February 2020 (LÄNK)
  • Human trials with Leukaemia patients…awaiting results

Det är vetenskapligt bevisat att The Governor Extra Virgin Olivolja innehåller upp till 10 gånger mer polyfenoler än din genomsnittliga olivolja. Polyfenoler är antiinflammatoriska, antioxidanter, tarmstödjande, antidiabetiska, cancerbekämpande molekyler. De skyddar hjärtat, sänker dåligt kolesterol och har även visat sig förbättra hjärnans funktion.

 

Förstklassigt jordbruk och malningsprocess

Genom att välja The Governor Premium Olivolja stöder du ett hållbart jordbruk, miljön och en generationer gammal familjegård. The Governor odlar deras olivträd med "otroligt ekologiska" metoder och skördar deras oliver med stort ansvar för att skydda träden i många år framöver. De flesta av våra träd är cirka 500 år gamla - The Governor tar bra ta hand om dem!

The Governors innovativa malningsprocess kombinerar gammal kunskap med moderna tekniker. De maler och pressar oljan försiktigt vid optimala kalla temperaturer för att bevara så många av de dyrbara naturliga fenolerna som möjligt och resultatet är en olivolja av högsta kvalitet som överträffar alla internationella standarder.

På Dafnis olivgård övervakar de kontinuerligt temperaturen och det håller medeltemperaturen mycket låg, det för att skydda antioxidanter från att förstöras. Familjen Dafnis eftersträvar en medeltemperatur på mellan +17-21 ° C, desto kallare desto bättre, eftersom vi vet att detta gör en stor skillnad på kvaliteten på oljan, i arom, smak och dess polyfenolhalt.  Detta är verkligen en riktigt första kallpressning.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen