• Fri frakt över 595 kr 
  • Naturliga, hållbara och veganska produkter 
  • Kundtjänst [email protected]

 

 En dikt från den grekiska naturen

Läs om Elegia, deras land och skördningsmetoder:

Palioftelia

Landet

Vårt land täcker totalt en yta på 50 hektar och ligger vid den
bergiga Olympia, på ett litet avstånd från Byn Kallithea. Platsen kallas "Palioftelia" och är en vacker sluttning vid foten av Zachovouni bergen. I nästan 100 år, på samma plats, odlar vår familj olivträd med kunnande, kärlek och respekt för natur och tradition.

Området

Vår by, Kallithea, ligger på bergiga Olympia, landet där olivträd odlas i över 2500 år. Amfiteater på sluttningen av Berget Zachovouni ligger mellan antika Olympia, Apollo Epicurius tempel (twin Temples of Parthenon of Athens) och Alfeios floden.

Biodynamiskt jordbruk

Metoden

Vår odling bygger på biodynamisk jordbruksförvaltningsmodell och bedrivs i samarbete och vetenskapligt ansvar av Biologiavdelningen vid Patras Universitet.

Det är också integrerat i forskningsprogrammet "Utveckling av biologisk odling av vegetala produkter", under inledning och inspektion av medlemmar av universitetets forskarlag.
 

Odling

Med ett antal biodynamiska jordbruksmetoder aktiverar vi alla kända interaktioner mellan olivträd och andra biologiska organismer i jordbrukssystemet, med inriktning på den naturliga förståelse av olivträdens behov i näringselement, samt konfrontationen mellan de tävlingsarter som minskar prestandan och kvaliteten.

Skörden

Skörden av oliverna börjar i början av november, så att frukten behåller sina höga näringsämnen, vilket gör att vi kan vara säkra på att vi kommer att få ett högt innehåll av polyfenoler vid framställningen av olivolja.

Frukterna skördas för hand i kombination med mekaniska metoder som är skonsamma för olivträden och oliverna.

Produktionen

Produktionen av olivolja sker omedelbart efter skörden med kallpressning och endast med mekaniska metoder i familjens oljepress i byn Kallithea.

Certifieringen

Den biodynamiska jordbruksförvaltningen av marken är certifierad av DIO, den grekiska organisationen för inspektion och certifiering av ekologiska produkter.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen