• Fri frakt över 249 kr 
  • Naturliga, hållbara och veganska produkter 
  • Kundtjänst [email protected]

Vad är skillnaden mellan "Olivoljetvål" och "Tvål med Olivolja"?

Alla tvålar skapas inte likadant, så vad är egentligen  skillnaden mellan "Olivoljetvål" och "Tvål MED tillsatt olivolja"?

Första frågan är... Vad är en "tvål med tillsatt olivolja"?

Varje tvål med tillsatt olivolja kan innehålla en blandning av någon annan typ av fett: t ex palm, kokos, eller fett med animaliskt ursprung, med en efterföljande tillsats av olivolja. Andelen olivolja är därför "minimal" jämfört med råvaran. Faktum är att "salterna" som består av fettsyror som binder till en bas (natrium eller kalium) i detta fall inte härrör från olivolja. Så effekten på huden kan inte vara densamma som för en 100% olivoljetvål.

Vad är en "olivoljetvål"?

Det är en tvål där salterna helt och hållet är gjorda av fettsyror som härrör från olivolja. Dessa fettsyror är bundna med antingen natrium eller kalium för att bilda en tvål som bevarar alla näringsämnen och egenskaperna i olivolja.

Tack vare Olivellas generationer av expertis inom olivoljaindustrin, unika tillverkningstekniker och patenterad teknik är Olivella® en äkta olivoljetvål.

Hur skiljer sig dessa på huden?

Olivella® olivoljetvål är mycket fylld av olivoljakomponenter och har en betydligt högre andel icke -tvålblandning med en sammansättning som liknar talg och består till stor del av skvalen och fytosteroler. Deras tvål har effektiva anti-aging egenskaper, antioxidanter, mjukgörande och omstruktureringsegenskaper som förbättrar tvålens fuktgivande förmåga och gör den mindre irriterande för huden.

Vilka är de "otvålbara" elementen i tvål?

Skvalen som skyddar dermis, Betakaroten, ursprungskällan av vitaminet antioxidant och anti-aging Tokoferol (E -vitamin), Fytosteroler och fenoler med regenerativ effekt och naturligt glycerin! (Inte det petroleum-baserade tillägget!)
Och mycket mer...! Skillnaden är väsentlig. 

Olivella® tvålar och tvålprodukter är äkta "olivoljetvålar", deras olivolja tillsätts inte bara i slutet av processen. Det är därför Olivella® äger ett internationellt patent på tillverkningsprocessen för deras tvålflingor.

Olivella® är den enda som producerar dessa tvålflingor och säljer dem inte till andra märken för egen branding.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen